ZŠMR

Naše koupelny

Napadlo mě, že by bylo dobré nějakým úkolem alespoň trochu potěšit, rozesmát unavené rodiče, trochu jim odlehčit v této náročné době…úklid koupelny mi přišel ideální. Mým cílem byla odvedená práce, pár slov o jejím průběhu…

Stále mě překvapuje, kolika různými způsoby lze téma uchopit….

Protože není možné, aby dítě propadlo z pracovních činností, budou děti, kterým rodiče z různých důvodů neumožnili tento úkol nebo jemu podobný splnit, přiděleny na úklid koupelen pedagogů. Tímto bude zajištěn profesionální dohled nad prací dítěte. (Ano, je to vtip:)

Některé z úvah našich dětí:

Přiznám se vám, že to dělám poprvé v životě, protože u nás uklízí koupelnu máma, má to za chvilku, jde jí to od ruky. Takže mi hodně poradila …

Při úklidu koupelny jsem zjistil, že to není jen tak, jenom to ošmudlat a jít pryč. Musel jsem se naučit, jak správně použít různé přípravky a hlavně, jak vzít do ruky houbičku a pracovat s ní. Nikdy předtím jsem mytí koupelny nedělal. Ale zvládl jsem to, nebylo to perfektní, ale maminka měla radost…..

Při úklidu jsem si uvědomila, jak moc vlastně koupelnu často využíváme, a proto je také těžké ji udržovat v čistotě a mít nějaký přehled a systém ve věcech, které každodenně používáme. Ačkoli se úkol zdál jednoduchý….

Jen je škoda, že se musí uklízet tak často a že to dlouho nevydrží…

U úklidu jsem si uvědomila, že to není vůbec jednoduché. A nedivím se, že se nikomu z naší rodiny tato práce dělat nechce. Ode dnes si budu všeho úklidu v koupelně všímat, a nebudu to přehlížet. A nezávidím lidem, co to musí dělat denně. Byla to fakt velká a těžká práce.

Musím uznat, že maminka pro nás dělá opravdu hodně, a vlastně úklid ani není vidět, nebo spíše úklid čehokoliv bereme automaticky, že to tak je samo od sebe….

Závěrem bych chtěla říci toliko, že jsem za tento domácí úkol vděčná, protože mě přiměl si uvědomit, jak nelehká úloha to je, protože jsem to dříve považovala jako samozřejmost a do budoucna bych s tím chtěla více mamce pomáhat.