ZŠMR

Pizza

V hodině matematiky jsme odměřili přesné množství mouky, vody, kvásku, oleje a soli a dle návodu zadělali těsto.

V hodině přírodopisu jsme si zopakovali houby, neboť droždí jsou šlechtěné kvasinky. Dále jsme si rozebrali složení vepřové šunky. Zopakovali jsme si zařazení prasete domácího (říše: živočichové, kmen: strunatci, třída: savci, řád: sudokopytníci) a rozebrali jeho význam pro lidstvo.

V hodině občanské výchovy jsme si připomněli zásady správného stolování a ty jsme následně v praxi procvičili.

Nic z toho není pravda.

  1. Těsto jsme zadělávali “ od oka“.
  2. Droždí nám smrdělo.
  3. Jedli jsme holýma rukama….

… a takhle jsme si to užili:

  • Moc jsem si to užila. Byla to sranda, jak jsme se všichni snažili udělat těsto a byli od mouky. Jsem moc ráda, že nám s tím paní učitelka Salátová pomohla. Bylo hezké, jak se jedna skupina odprostila od standardu a dělala pizzu ve tvaru čtverce. Když jsme drobili droždí, bylo zajímavé pozorovat znechucené obličeje ( droždí smrdělo). Neobešlo se to bez hádek o mouku a troubu, ale to k tomu asi patří. Ochutnat jsme dali i učitelům a všichni si nás moc chválili. Prý jsme dobří kuchaříci. Ani kousek pizzy nezbyl.
  • Pečení pizzy jsem si užil. Nikdy jsem neviděl tolik pizzy pohromadě. Myslím, že si to ostatní užili také a doufám, že si to někdy zopakujeme. Je to skvělé ukončení školního roku.
  • Přípravu pizzy jsem si moc užila. Panovala zde přátelská a veselá atmosféra a já se tam cítila dobře. Myslím si, že právě díky tomu, jsme všichni připravovali pizzu s láskou. Jsem ráda, že jsem měla takovou novou zkušenost a že jsme mohli nejen nám, ale i učitelům udělat radost…
  • Všichni jsme se naučili péct pizzu – sice každý v jiném množství a v jiných tvarech, ale umíme to!!! Byli jsme šťastní.
  • Včerejší vaření (pečení – pozn. autora) bylo zábavné, ale nějaké chybičky se našly….žádné asi, no, to je fuk, pokračujeme…
  • Byla to švanda, dokud nás p. učitelka nenapomenula…
  • Společně jsme si pomáhali a rozdělovali pizzu. Pěkně jsem si popovídal s p. asistentkou. Pizzu jsme dali i do sborovny. Osmáci nám záviděli.